Представена публикация

Yoga Class

14 март 2019 Английски и физическо възпитание - защо не?  В иновативния урок днес, 5а клас изпълняваха разнообразни инструкции на англи...

понеделник, 11 февруари 2019 г.

Family and Personal Problems

През изминалия месец януари всички петокласници от СУ "Панайот Волов" участваха в общо 6 интегрирани иновативни урока по английски език на тема Family and Personal Problems /Семейни и лични проблеми/. Часовете се проведоха съвместно с училищният психолог под формата на групова работа, което бе възможност за децата да се потопят в областта на приложната психология.

В началото, кратък клип въведе в темата, който ги впечатли много с това как наистина се чувства човек „в обувките на другия”. В обучението взеха активно участие и деца със специални образователни потребности. Работата протече в насока развиване на емоционална интелигентност, умения за работа в екип и способност за себеизразяване в условията на взаимно уважение и съпричастност.

Учениците обогатиха знанията си по английски с нови думи и изрази, както и уменията говорене и писане посредством търсене на решения на проблеми, които ги вълнуват. След проведеното обучение те споделиха, че освен наученото са получили удовлетвореност и са се чувствали горди и щастливи, че са могли да окажат взаимна помощ и подкрепа.

Мнението на водещите на иновативното обучение - Иглика Тодорова и Елена Михайлова е, че това е един много добър и ефективен начин както за интересно и лесно усвояване на чужд език, така и за подобряване на микроклимата в 5 клас,  повишаване на себеоценката на всяко дете и осъществяване на активно и позитивно приобщаващо образование.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар