Представена публикация

Yoga Class

14 март 2019 Английски и физическо възпитание - защо не?  В иновативния урок днес, 5а клас изпълняваха разнообразни инструкции на англи...

четвъртък, 14 февруари 2019 г.

По стъпките на капитан Грант


Един по-различен учебен час !
Иновативен урок по география, английски и литература, проведен на 11.02.2019 с учениците от VI б и преподавателите Цветелина Антонова и Иглика Тодорова. Шестокласниците  влязоха в ролята на изследователи и участваха в пътешествие по следите на капитан Грант.   

В романа “Децата на капитан Грант“  Жул Верн описва събития, свързани с  една находка -писмо в бутилка, намерено в корема на акула. Писмото е написано на три езика-английски, немски и френски. Морската вода е унищожила голяма част от думите.  Шест екипа ученици се състезаваха да съединят правилно разкъсаното старо писмо, да преведат текста от английски, да открият липсващата информация и да намерят мястото, до което корабокрушенците са успели да достигнат. Всеки екип работи по определени задачи. След това направиха виртуална разходка из Южна Америка и демонстрираха отлични знания за географските обекти.

Представени бяха  два начина за пътешествие в Южна Америка, първия – чрез света на книгите, а втория – чрез избрани туристически маршрути. Учениците споделиха, че са се почувствали като истински изследователи.  
























Няма коментари:

Публикуване на коментар